ZEOLIT – DEO DRUGI (Čudotvorni lek ili ne?)

Jun 7, 2014 by

Zeoliy slika

 

 

Na početku ovog teksta, želim svima da se zahvalim na čitanju, deljenju i uopšte, interesovanju za moj prvi tekst o zeolitima i njihovoj dokazanoj i potencijalnoj kancerogenosti. Zeolit, deo prvi Takođe, želim da se izvinim što ovaj tekst pišem naknadno, iako bi zapravo on trebao prethoditi gorepomenutom. No, da skratim priču, te da pređemo na stvar.

Da se ne ponavljam isuviše, daću vam one osnovne podatke o zeolitima, njihovom sastavu i osobinama koje oni imaju:

SASTAV: Zeoliti su po sastavu aluminosilikati, dakle jedinjenja aluminijuma, silicijuma i kiseonika. Na ovo jezgro su prikaceni molekuli natrijuma, kalijuma i kalcijuma, najčešće. Kao što ćete u nastavku videti, zeoliti sa sobom nose i neke jako nezgodne stvari.

OSOBINE:

1. Zeoliti zahvaljujuci svom površinskom naelektrisanju privlače sve suprotnog naelektrisanja.

2. Zeoliti u prostoru grade kristalne rešetke, jer su se tokom formiranja kristalizovali uz vodu. Ove rešetke se ponašaju kao sita, sa veoma malim rupama. Veličina pora kod zeolita iznosi od 1-20 angstrema ili 0,1-2 nm.

3. Zeoliti imaju osobinu da otpuštaju jone metala (onih jona natrijuma, kalijuma i kalcijuma) sa svoje površine i da vezuju druge, da vrše supstituciju ili zamenu istih, u zavisnosti u kakvom se okruženju nadju.

4. Zeoliti imaju ogromnu sposobnost vezivanja vode.

 

Šta ovo konkretno znači?

1.1 U prvom slučaju, zeolit će privući SVE suprotnog naelektrisanja, i dobro i loše. Zamislite da u džepu imate dve metalne stvari, iglu koja vas bocka i jako drag privezak, recimo. I želite iglu da izvadite iz džepa tako što ćete u džep zavući magnet i sa njim nazad izvaditi iglu. Ali vadite i ono što ne želite, privezak. To zeolit radi, on nije pametan pa da zna šta treba da privuče, privlači sve.

Dakle, PROBLEM BROJ 1 – ZEOLIT IZ STOMAKA VEZUJE SVE MATERIJE KOJE PRIVUČE (da bih vam ilustrovao šta to znači sve i u kojoj meri, svi se sećate afere aflatoksin kod nas, kada je stočnoj hrani zaraženoj gljivicom A.Flavus dodavan zeolit klinoptilolit radi čišćenja od mikotoksina – ali samo jedan kratak period, jer krave prestaju da daju mleko ako konzumiraju dugotrajno zeolit. Zašto? Pa zeolit je vezao za sebe sve što je mogao iz digestivnog trakta krave pa i ono neophodno za produkciju mleka).

2.2 U drugom slučaju, imate sličan problem. Sito nije selektivno, u njega će da se zaglavi sve što može. Prvenstveno, bakterije iz našeg stomaka. I loše i dobre. Ali  ako nemate neku infekciju lošim bakterijama i dijareju, vi u stomaku imate samo “dobre” bakterije – zadužene za varenje i jako bitno, produkciju B12 vitamina. Sve će njih zeolit pokupiti i izbacićete ih stolicom. Varenje i metabolizam hrane će biti poremećeni potpuno.

PROBLEM BROJ 2 – ZEOLIT UNIŠTAVA BAKTERIJSKU FLORU, OMETA VARENJE I PROIZVODNJU VITAMINA B12

3.3 Treće, zamena jona. Zbog ove osobine, zeolit klinoptilolit je najviše korićen kao sastojak deterdženata – sposoban je da omekša vodu vezivanjem kalcijuma i magnezijuma (soli tvrdoće vode) i otpuštanjem natrijuma. Ali, u zavisnosti od sastava vašeg digestivnog trakta, tj onoga što ste pojeli, zeolit klinoptilolit će se ponašati potpuno nepredvidljivo. Jednog dana će vam iz stomaka pokupiti sam kalijum i vezati za sebe, a otpustiti ogromne količine natrijuma, što vam ne treba. Drugog dana obrnuto. Trećeg će to uraditi sa kalcijumom. I tako u krug. Iako on sam ne može proći crevnu barijeru i ući u krvotok, ono što je otpustio može. Napraviće vam jonski (elektrolitički) disbalans u organizmu, poremetiće ravnotežu u organizmu i metabolizam.

PROBLEM BROJ 3 – ZEOLIT NARUŠAVA ELEKTROLITIČKI BALANS ORGANIZMA

4.4 Četvrto, sposobnost vezivanja vode. Stručno, hidratacija. Stoga se klinoptilolit masovno koristi u poljoprivredi za posipanje tla i boljeg navodnjavanja. A, ako se on hidratiše, mi smo dehidratisani. Dakle,

PROBLEM BROJ 4 – ZEOLIT IZAZIVA DEHIDRATACIJU ORGANIZMA

 

Ovo su ukratko činjenice o klinoptilolitu, zeolitu koji se masovno prodaje kao lek. Sredstvo koje se godinama koristi u proizvodnji deterdženata i za posipanje zemlje, je naprasno postalo lek za sve poznate bolesti. Nemojte da vas prevari naziv MIKRONIZOVAN I AKTIVIRAN – to jednostavno znaci pečen i samleven kamen.

Iz ovih razloga, klinoptilolit NIGDE nije odobren kao lek, te nema sertifikat FDA i WHO.

 

  •  SRBIJA I KLINOPTILOLITI KOJI SU U PRODAJI

 

U Srbiji je samo jedan klinoptilolit registrovan u ALIMS-u, Agenciji za lekove i medicinska sredstva, kao POMOĆNO MEDICINSKO SREDSTVO.

Naziv: Detoxamin kapsule

Proizvodjač: Panaceo International Active Mineral Production GmbH

Uvoznik: ENERGETIX

Broj rešenja: 515-02-1189-12-002

Kategorija: 10 – Medicinska sredstva za jednokratnu upotrebu

Klasa: IIa klasa

Za one koji ne znaju, IIa klasa znači sredstva VIŠEG RIZIKA PO KORISNIKA. ZATO ŠTO JE ŠTETAN.

Zato je indikovan za jednokratnu upotrebu, kod trovanja alkoholom, recimo. Nije lek. Proverite sami: http://www.alims.gov.rs/latin/medicinska-sredstva/pretrazivanje-medicinskih-sredstava/?ms_id=MS-050284

Ostali klinoptiloliti su kod nas registrovani kao dijetetski suplementi. Nisu lekovi. Zakonom je kažnjivo da za suplement kažete da leči bilo šta, čak i kijavicu.

 

  • HEMIJSKE  ANALIZE  ZEOLITA U SRBIJI

 

Jedan od najviše prodavanih zeolita u Srbiji je Zeo-medic, istoimenog proizvodjača. http://www.zeo-medic.com/zeolit.php

Naravno, njihov proizvod u obliku praha pod nazivom “Zeolit klinoptilolit mikronizovan aktiviran” 800gr, ispunjava zahteve Pravilnika u pogledu zdravstvene ispravnosti dijetetskih proizvoda (Sl. Glasnik RS br. 45/10), i zahteve Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika u pogledu zdravstvene ispravnosti dijetetskih proizvoda (Sl.Glasnik RS br.27/11, Sl.Glasnik RS br.50/12) .

Imaju sertifikat. http://www.zeo-medic.com/sertifikati.php Analize radio VMA (Vojno medicinska akademija).

 

Šta kažu analize?

 

analiza

 

TEŠKI METALI. OTROVI I KANCEROGENI. ŽIVA, KADMIJUM, OLOVO, NIKL, ARSEN I HROM. Klinoptilolit sadrži teške metale.

Naravno, sve je po pravilniku. I Zeo-medic ovim ne krši zakon.

ALI KRŠE PRODAVCI MAGLE, KOJI VAM PRODAJU ZEOLIT DA VAS DETOKSIKUJU OD TEŠKIH METALA.

“Znate, zeolit će vas očistiti od aluminijuma i žive u vakcinama”

NEĆE.  ZEOLIT JE PO SASTAVU ALUMINIJUM, A SADRŽI PORED ŽIVE, JOŠ 5 PODJEDNAKO OPASNIH TEŠKIH METALA I TO SVE U VEĆIM KOLIČINAMA NEGO U VAKCINAMA.

 

Proverite sami:

 

 

Ukratko, to bi bilo to. Zaključak?

 

1. U pitanju je potpuno neselektivni filter, koji će vam iz digestivnog trakta pokupiti i ono što treba i ono što ne treba. Sem ako se niste otrovali nečim i u životnoj ste opasnosti, zeolit vam neće učiniti ništa dobro. Naprotiv.

2. U pitanju je nekontrolisan jonoizmenjivač. Poremetiće vam ravnotežu elektrolita u organizmu, nekontrolisanim primanjem i otpuštanjem jona.

3. Oštetiće vam bakterijsku floru, neophodnu za zdravo varenje hrane.

4. Dehidratisaće vas.

5. Trovaće vas teškim metalima, koji se u organizmu talože i ne mogu se izbaciti. Njihovo dejstvo je kumulativno – što više koristite zeolit, više se trujete.

6. Neće vas detoksikovati ni od čega, jer otrovani niste. Ono što telo treba da izbaci, izbaciće preko jetre i bubrega. Zeolit ne prolazi crevnu barijeru i ne ulazi u krvotok, tako sve i da hoće, on vas zapravo ne može detoksikovati.

7. Neće vam “izvući” nikakve metale koje ste primili vakcinama. Ti metali su metabolisani pre nego što ste za zeolit i čuli. Sa druge strane, napuniće vas novom turom teških metala, koje vakcine i ne sadrže.

8. Ne može vas “očistiti” od GMO, jer se GMO od obićnih proizvoda razlikuju samo po pojedinim proteinima, koji je naš organizam razgradio već tokom puta želudac-creva, hlorovodoničnom kiselinom i sopstvenim enzimima.

9. Svako ko vam kaže da će vas izlečiti zeolitom, vas laže – zeolit nije lek, to je mleveni kamen. Samo u Srbiji je sastojak deterdženata lek.

10. POTENCIJALNO JE NAJJAČE POZNATO  KANCEROGENO VLAKNO

 

Autor: Aleksandar Batrićević (dipl. ing. biohemijskog inženjerstva i biotehnologije)

Social Comments

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply